Voordat ik bij Dirk kwam moest ik eens in de 3 maanden naar een “normale” fysio. Daar werd ik losgemaakt door middel van kraken en rekken. Dit elke 3 maanden weer opnieuw. De oorzaak echter werd kennelijk niet behandeld. Na een niet zo gezellig familie weekend (door mijn rug die ernstig pijn deed) werd ik door mijn zus, die ook Cranio sacraal therapeut is in Schiedam, doorverwezen naar Dirk. Eenmaal bij Dirk aangekomen liep ik met zoveel pijn naar binnen dat ik gewoon moeite had om mijn ene voet voor de andere te zetten. Na een uur op de behandeltafel bij Dirk kon ik mijn benen van de tafel zwiepen en kon ik zelfs over het hekje heen stappen zonder pijn te voelen. Na nog 2 behandelingen was ik compleet pijnvrij en heb ik sindsdien geen last meer van zogenoemde verklevingen in mijn ruggengraat. Dit was in mei 2015. Inmiddels leven we einde november 2015. Dat is dus al ruim een half jaar zonder behandelingen. Dirk en Cranio sacraal therapie, BEDANKT!
– Joop –

4,5 jaar geleden ben ik op mijn zitbeen gevallen op een harde betonnen vloer. Daarna veel klachten van mijn heup en bil, voornamelijk met zitten en liggen . Een zoektocht via neuroloog, orthopeed, pijnpoli, dry needling en manueel therapie volgde. Niets hielp. Tot ik hoorde van de craniosacraal therapie.
Na 4 keer behandeld te zijn op een voor mij bijzondere manier, zonder kracht, heel subtiel, zijn de klachten zo goed als verdwenen. Ik ben zo blij. Dirk is een rustige, ervaren en bewogen therapeut, die gelooft in zijn therapie. Bij mij heeft het geholpen. Eindelijk.
– Caroline –

De reden dat ik bij Dirk een afspraak maakte, was dat het mij een aantal dagen eerder ontzettend in mijn onderrug was geschoten. Ik kon amper een voet voor de andere zetten, zelfs met pijnstillers kon ik me moeilijk bewegen. Een ouder van school raadde Dirk aan, voor allerlei fysieke klachten. Ik heb drie behandelingen gehad, en heb de vierde afspraak afgezegd omdat het niet meer nodig was, ik kon alles weer doen en was weer volop aan het sporten. De behandelingen vond ik heel positief en prettig, en het resultaat, waar het natuurlijk om gaat was er zeker! Dirk is een heel vriendelijk, nuchter en open persoon en luistert goed naar je hulpvraag. Als ik weer een lichamelijke klacht heb dan maak ik zo weer een afspraak!’
– Aagje –

Ik had al een tijdje last van mijn rug. De rugklachten straalde uit naar mijn billen. Een familielid adviseerde mij om eens een afspraak met Dirk te maken. Ik heb Dirk gebeld en aangeven wat mijn klachten waren. Dirk gaf aan dat hij mij hier wel mee kon helpen. Tijdens de eerste behandeling heeft Dirk mij onderzocht en gaf aan dat mijn spieren om mijn linker heup vast zaten en dat daar de pijn in mijn rug vandaan kwam. Dirk heeft mij drie maal behandeld en gaf aan dat ik moest blijven bewegen. Na deze behandelingen kan ik weer vrij bewegen. Dirk is een plezierige man en zeer kundig in zijn vak.
– Yuri –

De ommekeer bij mijn zoon heeft eindelijk plaats gevonden. In 1 week heeft hij uit zichzelf samen met grote broer de speen in de kliko gegooid, is hij zindelijk geworden en gaat het ontzettend goed met zijn woede aanvallen. Als hij er nu nog eens eentje heeft valt er te communiceren. Ik vind het dus niet meer nodig om een vervolgafspraak plaats te laten vinden want het gaat gewoon goed nu. Hij is zo lief en knuffelig. Heel erg bedankt!
– Lia

Ik ben terecht gekomen bij dirk door een collega had er nog nooit van gehoord, maar dacht ga het gewoon proberen.
2 jaar geleden kreeg ik last van paniekaanvallen en werd steeds erger. Naar huisarst gegaan en kreeg medicijnen (paroxetine) ging stuk beter met medicijnen kon weer functioneren. Maar op een gegeven moment wil je ervanaf ivm bijwerkingen. Geprobeert af te bouwen maar ging niet goed dus weer begonnen. Toen kwam ik terecht bij dirk na 1 behandeling was er al veel spanning weg uit mijn lichaam. Heel apart is dat dacht dat dit kan helpen heel bijzonder. Na 3 behandelingen afgebouwd met medicijnen en het is gelukt ben er helmaal vanaf en het gaat super goed! Ben dirk heel dankbaar zonder die behandeling was het niet gelukt.
– Angela –

Door verhalen van mensen die zeer veel baat hadden bij jouw behandeling, heb ik contact opgenomen om te kijken of mijn klachten ook te behandelen waren. Al meer dan 30 jaar heb ik in meerder of mindere mate last gehad van mijn onderrug. 20 jaar geleden was dat 2 a 3x per jaar, resulterend in een week plat liggen, waarna ik weer alles kon doen wat ik wilde. Een zeer kleine beweging van de rug was vaak voldoende om de rugklachten te bewerkstelligen.
Foto’s gaven geen uitsluitsel. Een behandeling van een manueel therapeut had effect, maar i.p.v. 2x per jaar een ernstige rugpijn aanval, had ik toen constant last. Met name de SI gewrichten gaven veel klachten. Een goede stoel vinden waar ik langere tijd goed in kon zitten, heeft jaren geduurd. Na 3 behandelingen met de cranio sacraaltherapie ben ik van mijn klachten af (tot nu toe). In alle situaties waar ik voordien last van mijn rug kreeg, heb ik nu geen klachten meer. Dit komt mede door de wijze van benadering: kijken naar wat er in het verleden gebeurd is en of daar een oorzaak te vinden is voor de huidige klachten. Het is goed dat je mijn ‘ongeluk’ van 60 jaar geleden (aangereden door een fiets of bakfiets) tevoorschijn wist te halen. Ik ben dus zeer tevreden over de hele behandeling en het snelle resultaat (3 behandelingen).
– Anne –

Door een vriendin ben ik bij Dirk terecht gekomen, ik had nog nooit van deze therapie gehoord, maar wil mijn ervaring graag met anderen delen. Ben jaren geleden geholpen aan mijn spatader (gelaserd), maar voel sinds 2 jaar de hele dag pijn in mijn knieholte met pijnstralen naar mijn gehele been. Vanaf de eerste behandeling is de pijn afgenomen en op dit moment ben ik pijn vrij, heerlijk is dat. Wat voor mij heel erg meetelt, dat het lichaam de verandering na de 1e behandeling gelijk aanslaat. Deze craniosacraal behandelingen zijn voor mij een uitkomst, bedankt Dirk.
– Mary –

Sinds meer dan 10 jaren heb ik veel last gehad van lage rugklachten. Alle medische zorg ten spijt (arts, neuroloog, fysiotherapie, manuele therapie, etc.), niets hielp afdoende. Begin dit jaar kreeg ik een tip voor cranio sacraal therapie. Behandelingen volgden en vanaf de eerste behandeling merkte ik, dat de pijn afnam. Eind augustus was de laatste behandeling. Nu meer dan 10 weken later heb ik nog steeds geen pijn. Ook merk ik, dat mijn lichaam veel beter reageert als ik het weer eens te zwaar belast. Ik kan me weer vrij bewegen en vooral sporten. Deze cranio sacraal behandelingen zijn voor mij een uitkomst. En daarom Dirk: mijn hartelijke dank.
– Harry –

Graag wil ik even een reactie geven op de geweldige cranio sacraal therapie die ik bij je heb gekregen, Toen ik eind november bij Dirk kwam kon ik amper functioneren zonder pijnstillers en was elke vorm van lichamelijke inspanning bijna onmogelijk. Ernstige vorm van fibromyalgie was de diagnose van de reumatoloog. 100% afgekeurd om mijn werk als stewardess te doen. Vooruitzicht: nogal triest! Nu, februari, geen pijn meer, nog 1 pijnstiller per dag i.p.v. 4 en ik kan weer mijn eigen ramen zemen, huishoudelijke klusjes doen. Wat en hoe hij het doet weet ik niet, maar ik raad iedereen aan die klachten heeft van spieren, nek, hoofdpijn of gewrichten, naar een cranio sacraal therapeut te gaan want het werkt. In mijn geval was Dirk zelf ook blij verrast met de snelle resultaten, mijn lichaam reageerde vrijwel direct positief op de behandeling. Nogmaals heel erg bedankt voor de goede zorgen!!
– Marianne –

In april 2010 werd ik vanachter aangereden in de auto, een flinke klap die er voor zorgde dat ik direct voelde dat er in mijn nek- en  schouders iets niet goed was. Het was een whiplash bleek later. Mijn klachten waren, pijn, afwezig, vermoeidheid, niet meer kunnen lezen, concentratie verlies en ik was minder vrolijk. Vier maanden na het ongeluk zei de arts van het UWV dat het misschien goed was om naar een Cranio sacraal therapeut te gaan. Ik had daar zelf ook al eens een over gedacht omdat ik vanuit mijn eigen werk weet dat er heel veel mogelijk is middels het herstellen van verbindingen. Ik voelde tijdens de eerste behandeling ook letterlijk dat er al weer meer ging stromen in mijn lijf, en het is heerlijk om tijdens de behandeling even te ontspannen. Soms had ik nadien een heftige reactie maar daardoor wist ik ook dat er weer veel in beweging was gebracht en dat dit nodig was om vooruit te komen. Er was wel een serie  behandelingen nodig om weer beter te kunnen functioneren maar het geeft mij erg goed geholpen. In mei 2011 heb ik mijn laatste behandeling gehad en het gaat nog steeds vooruit.
– Tonny –

Onze Lasse was ruim vier maanden oud toen wij contact opnamen met Dirk Doude van Troostwijk voor een afspraak. Door een voorkeurshouding was het hoofdje van Lasse schuin afgeplat. Allerlei inspanningen van ons om dat proces om te keren waren niet gelukt en van een kennis kregen wij het advies een Cranio Sacraal therapeut te contacten. Naast de vorm van zijn hoofd kon Lasse vreselijk hard huilen (lees: krijsen). Na drie bezoekjes merkten wij duidelijk verschil bij Lasse. Het krijsen was veel minder geworden en zijn hoofdje ging ook meer bollen aan de achterkant. Uiteindelijk kan ik zeggen dat het krijsen over is en dat de vorm van zijn hoofd richting normaal gaat. Door de cranio sacraal therapie van Dirk heeft Lasse geen helmpje nodig en dat was onze wens. Dat we daarnaast een rustiger kind zouden krijgen was een cadeautje.
– Barbra –

Waarom ik naar cranio ben gegaan is het volgende: Ten eerste heb ik al jaren rug-, nek- en schouderklachten en ben hiervoor bij allerlei instanties geweest voor een oplossing. Waar onder fysiotherapie, mensendieck, een MRI scan. enzovoort. Toen kwam ik via iemand in aanraking met cranio maar dit was buiten Amersfoort. Dit was licht bezwaarlijk dus ben ik eens in Amersfoort gaan zoeken en kwam bij Dirk Doude van Troostwijk terecht. Ik ben nu een paar keer geweest en doe daar naarst nog wat medische fysio training  en het geheel geeft mij toch wel een beter gevoel,als dat ik alleen bij de fysio liep dus kan ik wel concluderen dat er iets gebeurt in Rug en Nek klachten dus houden we het er nog even in de behandeling. Daar naast geeft Dirk mij ook een gevoel van rust en verbetering en ruimte in mijn rugwervels en Nekkolom, ondanks dat als ik er over praat het heel zweverig lijk maar als het werkt kan ik daar verder niet mee zitten. Ik ben redelijk tevreden tot nu toe en of het helemaal weg zal gaan moet nog maar blijken als het eerst maar dragelijker wordt.
– Jan –

Ik had nog nooit van jouw therapie gehoord en heb dit uitgeprobeerd. Ik was verbaasd over het effect, vooral emotioneel maakte de behandeling veel los en er kwam meer ontspanning in mijn lichaam. Veel klachten die ik had waren stress gerelateerd, niet lekker in mijn vel zitten, rug en knie klachten en spanning in mijn onderbuik darmen en blaas. Ik heb de behandelingen als bijzonder prettig ervaren en je houding is vol aandacht en respect, dat alleen al is heel aangenaam.
– Lia –

Direct een afspraak maken