Ik ben geboren in 1967, getrouwd en vader van twee schoolgaande kinderen (2003 en 2005). Sinds 1995 ben ik fysiotherapeut. Nooit heb ik spijt gehad dat ik aan die opleiding ben begonnen. Dat geldt ook voor de basis opleiding haptonomie die ik ben gaan volgen twee jaar na het behalen van mijn fysiotherapie diploma.

Dirk Doude van TroostwijkToen al had ik het gevoel dat ik verder moest gaan kijken. Verder kijken om een vorm van therapie te vinden die echt tot de kern komt van de klacht waarvoor iemand bij mij komt. Echt genezen dus en niet te maken hebben met een grote groep chronische patiënten. En met mensen met onbegrepen klachten die al overal geweest zijn, zonder resultaat.

Via een goede vriendin van mij ben ik met craniosacraal therapie in aanraking gekomen. Zij was in Zwitserland met de opleiding gestart en meteen erg enthousiast. Ik ben haar daarvoor nog steeds heel erg dankbaar want ik ben toen ook direct aan de opleiding tot craniosacraal therapeut begonnen. Hier vond ik alles waar ik al die tijd naar opzoek was geweest.

Sinds begin 2006 ben ik mij gaan verdiepen in en gaan werken met craniosacraal therapie. Ik heb ondervonden dat het een prachtige, zachte, methode is, die recht doet aan de mens achter de klacht. Craniosacraal therapie maakt dat ik kan behandelen waar het nodig is en kan doen wat er nodig is. De resultaten zijn geweldig, vaak verrassend. Zelfs voor mij nog terwijl ik er alweer een tijd mee werk. Inmiddels combineer ik craniosacraal therapie met viscerale therapie. Ook dit levert weer mooie extra mogelijkheden op bij een zeer grote hoeveelheid klachten.

Maak een afspraak

Ook met de nieuwe harde lockdown (die is gegaan op 19 december) mag de praktijk open blijven en gaan de behandelingen door.