Craniosacraal therapie

Uw lichaam zit vol met herinneringen. Alles wat u meemaakt, zowel lichamelijk als geestelijk, wordt opgeslagen. In de meeste gevallen wordt dit vervolgens ook weer afgevoerd en u zult dan van zo’n ervaring geen last meer hebben. Nu niet en in de toekomst niet. Dit is, zoals u begrijpt, het meest ideale scenario. Gelukkig is uw lichaam heel goed in het opslaan van herinneringen aan gebeurtenissen. Ook zelfs als ze niet afgevoerd worden kunt u vaak nog gewoon functioneren. Er zijn echter wel grenzen aan deze mogelijkheden.

U maakt namelijk ook dingen mee waarvan u last blijft houden of zaken uit het verleden steken weer de kop op. Dan is craniosacraal therapie een mooie behandelvorm.

Craniosacraal therapie is een zachte behandelvorm

Craniosacraal therapie is een heel zachte behandelvorm, die geen gebruik maakt van hulpmiddelen. Het bindweefsel dat overal in uw lichaam aanwezig is vormt hierbij de belangrijkste structuur. En dit bindweefsel is echt overal; van uw hersenvliezen tot uw ruggenmerg, om zenuwen en bloedvaten, maar ook onderhuids en in uw botten en gewrichten.

Bindweefsel beschermt, ondersteunt maar verbindt vooral ook alles in uw lichaam met elkaar. En dan bedoel ik ook echt alles. En daar wordt het dus ingewikkeld(of interessant), want dit betekent dat je de gevolgen van een klacht(de symptomen) ergens anders kunt voelen dan waar de klacht zich bevindt.

craniosacraal therapeut Amersfoort
cranio therapie Amersfoort
cranio sacraal therapeut

Met craniosacraal therapie kan je heel mooi de plek achterhalen waar de verstoring zich bevindt, zonder je te laten afleiden door de symptomen. Door op de gevonden plek te behandelen(lees: net dat doen wat het lichaam nodig heeft en vooral niet meer) kan je lichaam eindelijk gaan herstellen.

Maak een afspraak