Na een korte anamnese waarin u de reden van uw komst kan toelichten start ik de behandeling. Hiervoor hoeft u alleen uw schoenen uit te trekken en uw riem af te doen.

Hoe de Cranio sacraal therapie behandeling start en verloopt staat van te voren niet vast. Soms begint de behandeling staand, soms zittend. Vaak begint de behandeling ook in lig op de behandelbank. Het kan zijn dat ik heel direct weet waar ik u ga behandelen, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn.

Dan is er het “tien-stappenplan”. Hierbij doorloop ik van het bekken naar de schedel alle (grote) bindweefselstructuren. Ik krijg dan vanzelf helder waar extra aandacht nodig is. Een Cranio behandeling duurt een klein uur.

Het Tien-stappenplan

Het “tien-stappenplan (ten-steps) is de basis van een Cranio sacraal therapie behandeling. Het is een mooie houvast voor beginnend Cranio therapeuten of als je niet direct duidelijk krijgt waar je moet gaan behandelen.

In tien stappen doorloop je het hele Cranio sacraal systeem (lees: lichaam) van beneden naar boven. De start is bij het bekken. De idee is om alle grote bindweefsel structuren in het lichaam langs te lopen. Door te voelen krijg ik informatie over het bindweefsel en de toestand ervan. Eventuele verstoringen behandel ik direct. Hoe dichter ik bij de schedel kom, hoe meer er al hersteld is.

Het is dus mogelijk dat ik bij de schedel niets meer voel en dus niets hoef te doen omdat ik dat ergens onderweg al heb behandeld. Op plaatsen waar meer tijd en aandacht nodig is kan in een volgende behandeling worden terug gekomen. Dit is ook een ideale methode om een beeld te krijgen van hoe het met je gaat.

Direct een afspraak maken