Dit is een bijzondere categorie. Kinderen, en zeker hele jonge, zijn niet alleen lichamelijk kwetsbaar maar ook geestelijk. Reden om voorzichtig en met veel gevoel aan het werk te gaan. cranio sacraal therapie is daarom dan ook bij uitstek geschikt voor baby’s en (kleine) kinderen. Juist de zachte aanraking en het voelen maken dat het kind hier goed op reageert.

Jouw baby’tje tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is een baby’tje al in verbinding met zijn omgeving en hierdoor zeer gevoelig voor wat zich daarin afspeelt. Naast een heleboel fijne zijn onrust, lawaai en ruzie een paar voorbeelden van minder prettige prikkels . Daarnaast is er natuurlijk een hele directe verbinding met de moeder, die zo onbewust veel aan haar kindje kan doorgeven.

Zo kan een kindje er last van hebben als de moeder tot ver in de zwangerschap zwaar werk doet of lang doorwerkt. Ook kan het voelen of het welkom is of niet. Het kan ook voorkomen dat een baby’tje te weinig ruimte heeft in de baarmoeder of al erg vroeg indaalt. Dit kan gevolgen hebben voor de ontwikkeling en/of het welbevinden van het kindje.

Jouw baby’tje tijdens de bevaling

En dan is er natuurlijk nog de bevalling. Dit is voor zo’n klein mensje een enorm ingrijpende gebeurtenis, zelf als het helemaal volgens het boekje verloopt. Als dat niet zo is en het is bijvoorbeeld een tangverlossing, een vacuümverlossing, een aangezichtsverlossing of zelfs als er sprake is van een keizersnee dan kan dit letsel opleveren. Letsel aan bijvoorbeeld de schedel of het nekje van een baby’tje. Deze laat dat blijken door vaker te huilen, overstrekken, slecht slapen en zelfs niet willen knuffelen.

Cranio sacraal therapie voor babys, dreumesen, kleuters en kinderen

Craniosacraal therapie voor baby's, dreumesen, kleuters en kinderen

Cranio sacraal therapie kan hier uitkomst bieden. Door gerichte zachte behandeling van de schedel, het nekje en de buik kunnen deze klachten helemaal verdwijnen. Met dreumesen, kleuters en wat oudere kinderen kan ook goed gewerkt worden met cranio.

Er kan daarbij gedacht worden aan zaken als angsten, spanningen van wat voor aard dan ook, ADHD, vormen van dyslexie, motorische problemen, leer- en gedragsproblemen en een ontwikkelingsachterstand.

 

De therapie kan hierbij puur structureel van aard zijn, maar het kan ook mogelijk zijn dat er een emotionele ontlading plaatsvindt. Alles met de gedachte dat het kind hierdoor beter in balans komt; het zal hierna “lekkerder in z’n vel zitten”.

Direct een afspraak maken