Nek- en schouderklachten

Iedereen kent ze wel, nekklachten en schouderklachten. Ze komen en gaan, vaak zonder oorzaak en zonder aankondiging. Helaas loopt het ook wel eens anders en dan biedt een craniosacraal therapeut uitkomst. Als de oorzaak van de klachten onbekend is, maar ook als deze bekend is kunt u bij mij terecht. Dat is het mooie van craniosacraal therapie.

Als er echt iets is gebeurd met uw nek of een schouder en u heeft er daardoor last van dan kunt u natuurlijk naar een fysiotherapeut gaan. Deze weet heel veel van het lichaam af en weet precies hoe het hoort te bewegen. In zo kort mogelijke tijd probeert hij deze bewegelijkheid weer terug te krijgen. Door massage, bewegen en oefeningen gaat hij dit realiseren. Dat heb ik ook jaren gedaan.
Als craniosacraal therapeut, met mijn achtergrond, weet ik dit allemaal ook. Gelukkig maar. Het grote verschil in behandelen is echter dat ik het lichaam volg in wat er nodig is om tot herstel te komen en niet bedenk hoe het zou moeten. Hierdoor vindt er herstel plaats op de plekken waar dat echt nodig is, dus ook in diepere lagen. Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam wordt zo aangesproken en gestimuleerd. Herstel treedt hierdoor vaak sneller op en is blijvend.

Ook chronische klachten met bekende oorzaak zijn bijzonder geschikt om met craniosacraal therapie te behandelen. Het chronische zit er namelijk in dat de kern van de klacht (lees: het letsel) niet herstelt is. Hierdoor blijft volledig herstel uit, of komen klachten steeds weer terug.

Heeft u geen idee waarom u last heeft van uw nek of uw schouder. Als een rondgang langs therapeuten niets heeft opgeleverd, dan is craniosacraal therapie zeer de moeite waard.
Als craniosacraal therapeut bekijk ik het lichaam als één geheel. En dat gaat verder dan het feit dat lichaam en geest één zijn. In uw lichaam is alles met elkaar verbonden door bindweefsel. Hierin zit alles van top tot teen verpakt, als in een laken. Dit bindweefsel beschermt, steunt en rekt mee, wat beweging mogelijk maakt. Dit maakt echter ook dat klachten kunnen ontstaan op plaatsen waar niets aan de hand lijkt te zijn. Als craniosacraal therapeut kan ik dan uitzoeken waar deze klacht is ontstaan.

Een voorbeeld is een klacht aan uw linker schouder, die maar niet over gaat. Het kan heel goed zijn dat deze klacht is ontstaan vanuit uw maag. Zaak is dan om uw maag te gaan behandelen en om daar te doen wat nodig is. Misschien bent u wel een keer ongelukkig gevallen of maakt u zich zorgen over van alles en nog wat. Als uw maag dan niet in balans is kan een schouderklacht aan de linker kant ontstaan.
En zo zijn er heel veel voorbeelden.

De moeite waard om te proberen!