Cranio en kanker

Ziek zijn doet heel veel met ons. Met ons lichaam en met onze geest. Het vinden van de juiste ondersteuning is lang niet altijd makkelijk.

Het menselijk lichaam is er op ingericht dat het ziekmakers zelf te lijf gaat en in het ideale geval zichzelf weer beter maakt. Helaas lukt dit lang niet altijd en wordt de hulp ingeroepen van deskundigen; in alle soorten en maten. De bedoeling is dat de methodes die deze inzetten het lichaam ondersteunen bij het verbeteren van de situatie of zelfs het herstel. Maar ook deze methodes kunnen een aanslag zijn op het lichaam, ondanks alle goede bedoelingen. En wat dan?

De diagnose kanker is er een met veel implicaties. Als je ‘geluk’ hebt valt het mee en zijn de te nemen maatregelen niet al te belastend voor het lichaam. Veel vaker echter ga je een lang en moeizaam traject in met chemotherapie, operatie(s) en bestralingen. Terwijl aan de ene kant de kanker bestreden wordt, voel je dat je lijf achteruit gaat. De belastbaarheid neemt af en de kwetsbaarheid neemt toe. Zowel geestelijk als lichamelijk hakt dit er heel erg in.

Vaak krijg je last van allerlei kwaaltjes en ongemakken, waarvoor je normaal gesproken bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut terecht kan. Nu echter merk je dat dit eigenlijk veel te belastend is.

Craniosacraal therapie is dan een fantastisch alternatief. Het is een heel erg zachte behandelvorm, die heel veel kan betekenen zonder dat de behandeling als belastend ervaren wordt.  Met deze therapievorm kan ik heel gericht op de plek waar het nodig is/daar waar u ongemakken ervaart ondersteuning bieden aan het lichaam om enige verbetering of bijvoorbeeld ontspanning te bewerkstelligen.

Het kan ook het gehele lichaam helpen door het zelf herstellend vermogen te stimuleren.